Armasta Paskiaistanne lahjottiin tänään. Oli siis vallan onnenpäivät. Ja tämähän paskiainen ottaa moisesta kaiken irti!
Ilmaiseksi lahjus saaliiksi saapui ihanan vapauttava laatikko 8.5% olutta, olvin tuplapukkia - ja ihan ilmaiseksi. Se jos mikä olisi parasta parhautta tuurijuopon, kuten Paskiainen on, elämässä. Vastaisihan se jotain 3.5 kossupullon tervehdyttävän reipasta humalaa :D
Ilmaista olut-viinalastia pitää toki aina juhlia joten tämä töpseliturvakas tumpelo ryntäsi taas kerran innoissaan saparo suorana ääs-markettiin etsimään murenta ilmaisen viinan kylkiäisiksi. Tarjouksessa oli marinoituna naudan sisäpaistia -30% alennuksella joten 1.06kg pätikkä lähti 7.35e hintaan kun tarjoushinta oli jo muutenkin 9,90e/kg! Oikein buenoa hintaa tämän paskiaisen mielestä. Muutenkin nauta ja liha on parhaimmillaan juuri yliaikaisena mureutensa vuoksi, liha paranee vanhetessaan. Ellei kyse ole mummostasi, tyttärestäsi en kommentoi ;)
Kotiin päästyä tartuttiin moraan ja annettiin sisäpaistille ruotsalaista mannen-ilmainta urakakka. Pala viipaloitiin ohuiksi viipaleiksi. Viipaleille taas annettiin nyrkkiä ja jätettiin lämpiämään samalla kuin hellan levy tarjosi hehkumaansa lempeän uskolliselle valurautapannulle.
Useammankin 8.5% oluen, suhteellisen nopean, litkinnänä jälkeen Paskiainen oli valmis paistelemaan pihvit ja orastava humala oli laskeutunut ainakin kevyesti keittiön ja olohuoneen ylle. Joten ei kuin tuumasta toimeen, ja sitähän riittää kun Kakkiasen setä paisteli pihvejään karkealla arviolla (taas kerran, mutu toimii tälle Paskiaiselle oudon hyvin näissä hommissa, lienee kokemusta liian pitkältä ajalta). Tarkoitteena oli loihtia irstaan Paskiaisen sedän purekseltavaksi medium tai medium rare minuuttipihvit jotka tälle Paskiaiselle nykyään parhaiten maittavat.
Lopputulos oli aika lähellä odotettua, pääosin mediumia.
Pihvit saivat suolan ja pippurin vasta lautasella ettei suola nestettä pihveistä vetäisi turhaan pintaan yhtään enempää kuin tarvisi, tosin tästä olettamuksesta Paskiainen ei ole 100% varma pitääkö se paikkansa vai onko vain vanhojen akkojen tarinoita - niitä kun riittää. Pääosa piffeistä oli mediumia kuten toivottua.
Ainekset:
Snellman naudan sisäpaisti
mora millä viipaloida se
pannu ja öljyä+voita seoksena vähän
silppua pihvit alle sentin viipaleiksi, anna niille nyrkkiä kelmun välissä tai MARINOI jos epäilet tulevaa mureutta, marinointi varmistaa parhaan tuloksen…
Mitä vähempi nyrkkiä sen vähempi mureutta joten reipasta väkivaltaa ei kannata ikinä aliarvioida, väkivalta kun on aliarvostettu keino ratkaista mureusongelmia…
Paista pihvejä nopeasti, minuuti puoliltaan tms. riippuen pihvistä ja paksuudessta. ensimmäiset 1-2 pihviä antaa hyvän viitteen minkä mukaan säätää paistamisessa ajastinta. Eli leikkaa ekat halki ja katso onko haluttu kypsyys saavutettu!
Tämä paskiainen pitää mediumista tai medium raresta joten omat paistamiset olivat n. minsa/puoli karkean mutu (ei kello) arvion mukaan…
Loppuarvosana 4.25/5. Puolikkaan tiputus tuli siitä että Paskiainen ei jaksanut siivoilla kalvoja pois ja neljännes lähti snelmannin mausteista. Niistä puuttuu potku.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Blogissa porsasteleville hostina toimiville ahmattimaisille saparohännille voi kommentoida.