lauantai 6. huhtikuuta 2013

Uuniankkaa

Tänään herkkupöytäämme onkin eksynyt tuo varsin herkullinen otus; nimittäin ankka. Paketin pintapuolinen tarkastelu paljastaa sisällöksi "nuoren ankan" joten tuskin sentään Akusta on kyse. Mielessäni pyörii siis ajatus että silti Tupu, Hupu tai Lupu olisi pakettiin eksynyt. Ensimmäinen kosketukseni otuksen kalvakka ihoon ja olemukseen tuo mieleeni Otus on myös umpijäässä! Siispä otan entisen lentomaisterin pussistaan ja jätän tiskipöydälle sulamaan.


Seuraavana onkin vuorossa hauskin osuus, kaivaa sen peräpuolelta pussukka pihalle joka sisältää tämän otuksen herkullisimmat osat, maksan ja... Hetkinen, löytyiskö pussista myös tuon surkean otuksen sydän :D Jännitys on käsin kosketeltavissa kun vapisevin käsin kurkoitan ankan takamukseen ja totean pussinkin olevan aivan umpijäässä. Jätän siis senkin pöydälle sulamaan muutamaksi tunniksi.


Seuraavaksi on vuorossa varsinainen valmistus; maustoin pinnan reilusti suolalla ja pippurilla. Sisäelimet joita pussissa oli (myös sydän) heitin samaan vuokaan ankan viereen sen enempiä miettimättä.

Valitettavasti itse isäntänne Porsas sammui kesken paistoprosessin, eikä tajunnut ottaa valmiista ankasta kuvaa, mutta uskon ankan hikoilleen uunissa kuten normaali tehotuotettu kana.



Lopputuomio: 3½ / 5

Näin sopivan promilletilan saavuttaneena aina ruoka ei voi onnistua, maksa oli rutikuivaa ja toi itse Porsaan mieleen lähinnä kengän pohjan. Sydämmen pistin piirtämäni pentagrammin päälle ja uhrasin sen itse herralle ruhtinaallemme Paavo Pesusienelle (oikeasti vain söin sen). Vaikka liha olikin hyvää sitä oli varsin vähän 10€ hintaan nähden, kaksi syö hyvin yhdestä ankasta.

Valmistus oli helppoa, sulattele kamat rauhassa ajankanssa, pari kiloinen ankka sulaa huoneenlämmössä muutamissa tunneissa. Maustamiseen hieman sokeria, suolaa ja mustapippuria maun mukaan. Sisäelimet kannattaa todennäköisesti paistaa pannulla mielummin kuin uunittaa samaassa astiassa itse otuksen kanssa.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Blogissa porsasteleville hostina toimiville ahmattimaisille saparohännille voi kommentoida.