Nyt kun työväki, nuo ammattilampaat, olivat riehuneet humalansa valkolakkeineen ja toukokuu oli saatettu taas kerran reippailla vuodenaikaan liittyvillä pahoinpitelyillä ja hihhuloinnilla aluilleen, Paskiainen tosin oli osallistunut vain hengessä mukana oluita lipittelemällä, olisi aika suorittaa testejä kuoreen pakattujen epämääräisten "liha"tuotteiden osalta. Makkaraksi, grilli sellaiseksi, jotkut niitä myös kutsuvat.
Kuten nokkelimmat ja selvimmät tätä tavailevat lukijamme päättelivät, tällä kertaa kurkkua oluella kurlatessa arvoisa Kakkiaisenne suoritti makkaratestiä tulevan kesän grillailuja varten sisällä ja laiskasti pelkästään pannulla suoritettuna paistamisena sillä sisäinen ja ulkoinen kosteusprosentti piti paskiaista tukevasti sisällä lipittämässä tuota jumalten nektaaria, olutta.
Testiin valikoitui kasa parin valmistajan tuotteita paikallisista kaupoista. Useampaakin olisi voinut testata mutta näihin täytyi tyytyä nyt ensimmäisellä kerralla.
Kabanossi habanero
- jotenkin tunkkainen maku, ei mitään potkua vaikka habanero nimessä
- liian tasaiseksi ajettua massa
- 2/5, hännänhuippu
Kabanossi savupekoni
- hieman savun makua
- ehkä hieman pekonia, parempaa kuin habanero
- liian tasaiseksi ajettua massaa tässäkin
2.5/5
Wilhelm feta-mustapippuri
- mehukkaampi kuin kabanossit, feta maistuu, pippuri ei niinkään
- karkeampi massa, kaipaisi lisää potkua
3/5 jakaa kakkossijan tavallisen juuston kanssa
Wilhelm hot chorizo
- mehukkaampi kuin kabanossit myös
- karkeampi massa, kaipaisi myös potkua
2.75/5 puolen välin alapuolella
Wilhelm chili-sulatejuusto
- mehukas
- juusto maistuu
- hieman chilin makua
- paras vertailtavista makkaroista
3.5/5 selkeästi paras testatuista
Wilhelm Juusto
Tästä unohtui ottaa kuva tai se katosi, pitää korjata asia myöhemmin.
- mehukas
- juusto maistuu
- kaipaa potkua
3/5 jakaa toisen sijan
Lopputulokset
1. Wilhelm Chili-sulatejuusto
2. Wilhelm feta-mustapippuri
2. Wilhelm Juusto
4. Wilhelm hot chorizo
5. Kabanossi savupekoni
6. Kabanossi habanero
Täytyy todeta että lista muodostui aika erilaiseksi kuin mitä tämä Paskiainen etukäteen oletti. Yleensä pekoni ja tulisuus on ollut etu mutta tällä kertaa hostinne makuaistia ei todellakaan kutkutellut kumpikaan osallistuneista HK:n tuotoksista. Atrian Chili-sulatejuusto toisaalta oli selkeästä parasta antia testissä ja näytti muille makkaroille paritkin keskisormet voittajan elkein, se kaipaisi vain kovempaa potkua päästäkseen vielä parempaan kastiin.
Loppusanat testin jälkeen
Mikähän siinä on että kauppoihin ei tunnu saavan mitään mehevää ja tulista vaihtoehtoa grillimakkaroihin? Syy on mahdollisesti paikallisten pienten kauppojen joiden valikoimat ovat aika suppeat, mutta kuvittelisi nyt silti jonkin hieman marginaalimmankin tuotteet päätyvän joskus hyllyyn niille jotka kaipaavat vaihtelua tasapaksuun perusmakkaroiden joukkoon.
TULTA JA TULIKIVEÄ! Myykää makkaraa josta Paskiaisen makuaisti saisi hyviä lämpimiä kutkutuksia!
TÄRKEÄ MUOKKAUS HUOMAUTUS!!! - 15.5.2013
On hyvin mahdollista että Armas Paskiaisenne joutuu suorittamaan tämän testin uusiksi sillä jälkikäteen on herännyt vahvoja epäilyksiä siitä että joko Atria on sorkkinut Wilhelm makkaroiden koostumusta "kesä tarjousten" ajaksi tai sitten Paskiaiselle on sattunut poikkeuksellisen hyvää settiä voittajasta sekä kakkospaikan jakaneesta makkarasta ensimmäisellä kerralla sekä myöhemmin poikkeuksellisen juustotonta settiä! Niistä tuntuu kadonneen sulatejuusto / juusto!
Jos Paskiaisen satunnaisnäytetestit vielä toistamiseen osoittaa juuston vähentymistä, Paskiaisen on mahdollisesti kyseltävä reseptin muutoksesta Atrialta ja ehkäpä tehdä testi uusiksi. Ei sellainen peli käy että ensin tehdään paremmalla reseptillä ja yhtäkkiä kesäksi sitä vaihdeltaisiin kustannusten painamiseksi paskemmaksi kun tarjoukset alkaa! Sehän on jo kuluttajan kusetusta vaikka kuinka päissään makkaroita paistelisi!
Makkarapaketista selvisi että toisen kyseessä olevan makkaran (chili-sulatejuusto) jäljempi versio oli viimeiseltä päiväkyseltään 05.06.13 (9) joten ehkäpä eräsissä on eroja. Alkuperäisen erää ja päiväystä ei ole tallella... Kunhan löytyy eri erää ja kerkeän testaamaan, raportoin...
Makkarapaketista selvisi että toisen kyseessä olevan makkaran (chili-sulatejuusto) jäljempi versio oli viimeiseltä päiväkyseltään 05.06.13 (9) joten ehkäpä eräsissä on eroja. Alkuperäisen erää ja päiväystä ei ole tallella... Kunhan löytyy eri erää ja kerkeän testaamaan, raportoin...
Perus Wilhelm maistuu kesällä paskemmalle ja on vähemmän kiinteää ja napakkaa käsitellä... Liha muuttuu lihan kaltaiseksi , ilmeisesti enemmän kamaraksi ja täyte nahaksi. Joudun tekemään siitä säännöllisesti ruoan tapaista lounas linjastoon. Pyydän sitä anteeksi asiakkailtamme....
VastaaPoistaTuntuu että Wilhelmien laatu tosiaan notkahtaa kesäksi ja väliin sattuu sitten vähän parempaa settiä tuurilla, ja taas notkahtavat. Lienee kuitenkin uhrattava hetki aikaa ja tiedusteltava atrialta että onkos heillä selitystä moiseen, josko jotain selviäisi sieltä päästä...
PoistaHarmittaa että pienemmässä paikassa on aika pahasti kauppiaiden armoilla noiden makkaroiden suhteen ellei erikseen lähdeä vähän isompaan paikkaan metsästämään jotain parempia.