Paskiainen oli saanut käsiinsä 3 terästermosta, soveliasta rahallista korvausta vastaan toki. Siksi luvassa onkin hieman erilaista tekstiä, sillä luvassa olisi testiä termosten toimivuudesta samalla kun Kakkiaisen setä samplailisi olutta ja termoksessa hauduteltua soppaa testiksi.
Aloitellaan siis soppa asialla.
Ainekset:
- perunoita parit (koon mukaan, pieniä enempi)
- sipuli
- pussi pakasterehuja (sekavihanneksia tällä kertaa)
- mausteita
- liemikuutio
- hieman spaghettia
- chili-sulatejuusto grillimakkara
Aloita keittämällä vettä termarin esilämmitystä varten.
Kuori ja paloittele termariin perunat sopivan pieniksi paloiksi, pilko sekaan sipuli omia raajoja leikkelemättä. Roimi sekaan paloiteltu grillimakkara ja pakasterehut. Lisää termariin mausteita ja lihaliemikuutio. Pätki vielä sekaan hieman spaghettia jos jaksat, liikaa ei kannata laittaa sillä spaghetti imee nestettä itseensä yllättävän paljon. Kaada termari täyteen kiehuvaa vettä. Termaria ei kannata liian täyteen pelkillä aineksilla täyttää sillä liemi on hyvää leinän tai sämpylöiden kera...
SIIRRÄ SOPPA-ainekset sieltä termarista kattilaan (nyt kun näppärästi tiedät että aineksia on se termarillinen).
Täytä termari odotellessa kiehuvalla vedellä lämmitystä varten.
Lämmitä soppa kattilassa kiehuvaksi ja keitä hetki, pari minuuttia riittää sillä soppa hautuu termarissa valmiiksi ajan kanssa.
Kaada lämmitysvesi termarista pois ja täytä termari kiehuvalla sopalla. Anna sopaun hautua lappeellaan olevassa termarissa (ettei sisältö ole betonina termarin pohjassa) muutama tunti kun etsit itsellesi nälkää oluita maistelemalla.
Nälän löydyttyä avaa termari ja ei kun syömään...
Em. soppa onnistuu keitto termoksessa ja myös normaalissa ihan yhtälailla ja se etu näin valmistaessa on että soppa saa muhia rauhassa siellä termarissa valmiiksi eikä sinun tarvitse sitä kyttäillä...
Jos haluaa harrastaa juopottelua jossain luonnonhelmassa on tällainen eväs yksi vaihtoehto ottaa mukaan reppuun (oluiden ja parin sämpylän kera) pussikaljoille lähtiessä... Soppa alkaa olla sopivassa kunnossa kun pussikaljottelija alkaa olla sopivassa soosissa...
Mutta muista, ei kannata luontoon ottaa mukaan lasitermaria vaan TERÄS termari, ja mielellään toimiva sellainen (siitä lisää termari testissä alla), ellei halua että homma menee reisille, termari on sirpaleina a safkat jää syömättä.
Arvio 3/5. Ihan oivallista syötävää keitto näin vaihteluna välillä. Paskiaisen setä tykkääpi sopparuoista leivän kera, harvemmin vain tulee niitä nautiskeltua silloin kun olutta tulee hörpittyä...
-----
Ja sitten tieteelliseen osaan ja termari arvosteluun...
Kakkiaisen sedän käsiin oli siis rahaa pois luovuttamalla päätynyt kolme Vildmark terästermosta. 0.5L, 1.0L ja 1.2L yhdistelmä (soppa) termos.
Alla kuvat 0.5L, 1L ja 1.2L
Tokihan termarit piti testata että olisivat toimivia sillä termokset toimivat tyhjiöllä ja jos tyhjiö on paskana, on termos myös paskana...
Ulkoisesti Vildmark termarit vaikuttivat ihan ookoo kapineilta, tosin 1L termarin sisäkorkki on kyllä epäilyttävä ja Paskiaisella on sellainen kutina että se tulee vielä vuotamaan jossain vaiheessa. Muiden termareiden korkit vaikuttivat hyvin toimivilta tosin.
0.5L termoksessa on mukana yksi kuppi kantena. 1L termoksessa kuppeja on kantena kaksi kappaletta eli kätevää jos pitää kaverillekin tarjota termarin sisältöä. 1.2L yhdistelmätermarissa on kantena pari kuppia joista voi sisään tehtyä soppaa mussutella onnellisena kuin villisika metsälaitumella. Onpa 1.2L termarissa vielä kantoripakin.
Sitten asiaan.
Paskiainen oli aloittanut tieteellisen projektinsa termareiden toimivuudesta hyvissä ajoin, se kun kestäisi tunteja! Siksi hommaan oli varattu loota oluttakin.
Termarit on hyvä testata niin tietää kauanko niissä juomat lämpiminä, tai kylminä. Termarit säilyttää juomat myös kylminä mikä joskus tuppaa unohtumaan. Tosin hiilihapollisia jne. aineita ei termariin kannata laittaa ellei halua niistä potentiaalisia pommeja.
Mutta sitten asiaan, termarit oli esilämmitetty kiehuvalla vedellä yli 5 minuutin verran Paskiaisen kaataessa olutta pötsitermariinsa.
Esilämmitellessä kävi ilmi että 1.2L yhdistelmätermari mitä ilmeisimmin olisi hajallinen ja siitä joutuisi reklamoimaan, kyseinen kapine kun lämpeni kuoren osalta kuin Turkkilainen torikauppias tinkailusta ja sehän johtuisi siitä että tyhjiö ei ole toimiva.
Noh, Paskiainen keitteli lisää vettä kiehuvaksi, kaatoi termarit tyhjiksi ja kiehuva vesi termareihin, alustava lämpömittaus, korkit kiinni ja kellonaika ylös. Torkkuajastin tunnin hälytyksille ja ei kun kaljoittelemaan niin testi sujuisi nätisti.
Alla käppyrää termareiden kyvystä pitää lämpöä. Koska termareita avattiin testin aikana pitää muistaa että siitä aina karkaa lämpöä joten avaamatta lämpötilat olisi loppupuolella mahdollisesti parit asteet korkeampana.
Kuten käppyrästä käy ilmi on tosiaan 1.2L yhdistelmätermari paskana. Muut toimivat vallan oivallisesti.
Nytpä pysyisi Paskiaisen juomat lämpiminä tai kylminä pitkiä aikoja ja jahka soppatermarin saa vaihdettua toimivaan olisi ulkona pussikaljailuun mahdollista ottaa mukaan evästäkin.
Itse asiassa koko soppa-ajatus safkaksi lähti siitä että Paskiainen havaitsi termarin olevan risana ja keskeytti sen osalta testin jo puolitiessä ja keitteli testiksi sisään sitä soppaa (tosin keitti n. 5 min koska termari selkeästi on hajallinen) että onnistuisiko sillä silti keiton teko.
Lisäys: Avaamattomien termareiden lämpötiloista mitattuna vain 12h kohdalla. 0.5L termarissa vedet olivat 2 astetta lämpimämmät ja 1L termarissa 3 astetta lämpimämmät.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Blogissa porsasteleville hostina toimiville ahmattimaisille saparohännille voi kommentoida.