torstai 8. elokuuta 2013

Raakana paistetut perunat ja possun sisäfilee viipaleet yölliseen nälänhätään


Taas kerran oli yö hiippaillut Paskiaisen kimppuun ja nälkä kurnutti suolissa kuin Saku sammakko kosiomatkalla,  olisi siis tehtävä jotain moisen tunkeilevan vieraan vaientamiseksi ettei piru vaan raiskaisi umpisuolta tai jotain.

Nälän torjuntaan olisi rajoitettu valikoima sillä herra Kakkiainen oli aika laiska kaupassa, lappoi vaan kärryyn kaljaa, testiksi paketin  "x-tra lihaa" (grillimarinoitu porsaan sisäflee) ja muutaman perunan. Sipulin perhanat unohtuivat tyystin kun Paskiainen ei muistanut niiden puutetta kaikessa kaljahampaan kolotuksessaan.

Paskiaisen piinapenkkiin pääsi x-tra grillimarinoitu porsaan sisäfile. Ja aiemmasta päätellen luvassa ei olisi maailman parasta lihaa sillä marinadia paketissa on 28% ja siispä lihaa 72%… Että ei kun menoksi, totesi Kakkiainen ja kippasi olutta sisäänsä kuin olisi säästöpossu oluelle. 

Raa-at perunat Paskiainen veti laiskasti n. puolen sentin siivuiksi, öljysi, maustoi ja paisteli pannulla keskikuraa samplaillen. 

Possun lihakset leikkautuivat viipaleiksi ja aiemmasta x-tra "liha" tuttavuudesta viisastuneena Paskiainen pisti hellan kuumuuden täysille hetkeksi aikaa vähän ennen paistamista varmistamaan että uskollinen valurautapannu ei hyytyisi ja liha saisi edes jotain paistopintaa.

Jos vanhat merkit pitäisivät paikkansa, lihasta tulisi nestettä kuin rakkovaivaisesta marsusta. Tuntuvat osaavan imeyttää valmiiksi marinoituun lihaan enempi nestettä kuin itse lihaa on näissä x-tra tapauksissa… Ja näinhän kävikin, lihasta tuli reippaasti nestettä joten oli hyvä olla kuumuutta paistellessa.

Paston lämpötilat ja ajat vaihtelee taas kerran perunaviipaleiden paksuudesta, lihan vetisyydestä jne. joten niiden osalta herra Kakkiainen meni vain olutta maistellen mutulla läpi.

Alla kuva lopputuloksista.

Arvosana 2.5/5. Perunat olivat oikein hyviä, mutta liha oli taas reilusti alle keskivertoa, ei tosin edes lähellä heikointa esitystä mitä tulee x-tra lihoihin/tuotteisiin, tällä kertaa liha ei ollut ihmeen sienimäistä kuten joskus…

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Blogissa porsasteleville hostina toimiville ahmattimaisille saparohännille voi kommentoida.