keskiviikko 19. helmikuuta 2014

Wigren chilijuusto herkkulenkki Paskiaisen piinapenkissä


Oli tiistai ilta ja Paskiaisen klyyvarin olo oli tukkkoinen kuin pihkatapin omaavan karhun ahterilla.

Kaupasta (ei ihan lähi) oli löytynyt uusi tuttavuus piinapenkkiin testattavaksi. Wigrenin chilijuusto herkkulenkki. Alkuilta olisi sen varassa sillä herra Kakkiaista laiskotti.

LIhapitoisuus paketin väitteen mukaan 63%, ja tulinen merkintäkin vielä etiketissä… Yleensä merkki siitä että tuote on yhtä tulinen kuin kuolleen neidon suudelma.

Makkaran lihapitoisuuden voi aluksi jo kylmänä suoritetusta testimausta mahdollisesti uskoa. Tosin ei lihaisin makkara mitä vastaan on tullut. Juustoa mukavan isoina yllätyksinä seassa. Alustava nuuskinta tuotti makkarasta savun hajua joten joko sitä on tungettu sekaan keinotekoisesti tai vöitetyn savuchilin kautta ja Paskiaisen kuono ei ollut ihan niin jumissa kuin Paskiainen oletti. Jotenkin epäilytti moinen puolitukkoistaa kärsää.

Sinappia lenkki ei tarvi kylmänä ja vielä vähemmän lämpimänä. Sinapin kanssa suuhun jäi enemmän rasvainen olo kuin ilman.

Paistettuna mehukas makkara, kylmänäkin syötävää joten ihan jees.

Makkaran 1.7% suolapitoisuus tulee esiin etenkin paistetusta versiosta, kylmässä suola ei ainakaan Paskiaisen suuhun liiemmin maistunut. Olisikohan lämpimän version suolaisuuden parempi maistuminen johtuvaista juustosta…

Paketissa lukeva "tulinen" on selkeästi koristeteksti ja chilin määrä makkarassa on niin alhainen että säälittää jos uskoo paketin etikettiin. Toki makkarassa on hieman chiliä, ja jos pakkausta on uskominen, savun makuki on chilistä. Chilin mieto maku lähes hukkui Paskiaisen siemailemiin perus lager keskikura oluisiin mutta kyllä siellä jossain jotain chiliä on, tosin hävettävän vähän ja siitä miinusta. pari kolmen magnitudia muhevampi lämpö olisi nostanut tämän makkaran täysin uusiin ulottuvuuksiin. 

Hinta oli 4.90e/480g paketti eli vähän yli kympin kilo, suht tyyristä tuotetta… Siitä räpsitään miinusta etenkin sen tulisuuden puutteen vuoksi.

Arvosana 3.5/5. Ihan jees valinta makkaraksi jos tykkää tuhlata liiat rahansa makkaroihin eikä lihaan, kannattaa toki vähintään kerran testata sen verta hyvää oli ja eihän sitä tiedä jos makuaisti ihastuu enemmän kuin puolitukkoisella Paskiaisella…



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Blogissa porsasteleville hostina toimiville ahmattimaisille saparohännille voi kommentoida.