Paskiainen oli taas viettänyt pikkulauantaita hilpeästi kalsarikänneillen ja muutenkin yleinen vtystys oli ollut käsin kosketeltavissa, jopa kaupassa käynnin ja ruokavarantojen suhteen. Laiskuus oli asettunut siis tukevasti kylään herra Kakkiaisen rumaan tomumajaan kuin muumit laaksoon.
Onneksi sentään jääkaapissa sattui olemaan oluen hankinnan yhteydessä ostettuja keittolihoja. Niistähän Paskiainen saisi ikuisessa mielenhäiriössään tehdä lihasoppaa keitellen ensin lihoista hartaasti liemen.
Aluksi lihat kuplivat kiltisti kattilassa suolan, pippureiden, laakerinlehden sekä lohkotun sipulin, parin valkosipulinkynnen ja parin porkkanan kera vajaa parisen tuntia itse kokkina häärivän Paskiaisen tunkiessa turpavärkistään Koffia alas ahkerasti. Lopulta Paskiainen poist
eli keittoliemestä pippurit, sipulit/valkosipulit/porkkanat jne. ja tuloksena hyvä lihaliemi ja lihatkin olivat taatusti kypsiä ja mureita.
Seuraavaksi Paskiainen kuoriskeli ja paloitteli hieman perunoita, lisää porkkanoita ja lanttua sekä silppusi sipulin jotka läjäytti liemen ja lihojen sekaan sekä ripaisi vielä viimeiset chilirouheen jämät sekaan lisää potkua antamaan. Lopuksi vielä n. 15 minuutin verran keittelyä ennen kuin soppaa päätyi lautaselle asti maisteltavaksi. Aika pelkistetyillä mausteilla mentiin mutta hyvin maistui.
Ainekset:
- Perunoita
- Porkkanoita
- Lanttua
- Sipulia
- Valkosipulia
- Keittolihaa
- Pippureita (Mauste- ja Musta-)
- Suolaa
- Mausteita
Arvosana: 4.25/5. Kyllä ihan itse tehty lihasoppa on hyvää ja tärisevin omin pikku käpälin, tai no ainakin kattiloin, keitelty lihaliemi peittoaa kaupan kuutioliemet 10-0 maussa milloin vain kun soppaa tekee.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Blogissa porsasteleville hostina toimiville ahmattimaisille saparohännille voi kommentoida.