torstai 31. lokakuuta 2013

Persikka kotiviini

Pul pul sanoi pönttö ku porsas viskasi sinne sokeria ja hiivaa. Paikallisesta viinitarvikeliikkeestä mukaan tarttui "Bacchus- persikka" viiniä laatikollinen. Viinin nimi toi Porsaalle mieleen "paskahuussin" mutta toivottavasti tämä oli vain puhdasta sattumaa. Porsaalla on reilu 10vuoden kokemus oman viinin käyttämisestä, mutta pieni tauko on ollut ja epäilyksen siemen kalvoi mieltä olisiko vanhat taidot vielä tallella vai oliko enteikäs nimi todellakin koitua kohtaloksi.


Koko hommahan alkoi pönttöjen pesulla (kaksi 30litran pönttöä että viinin saa lapottua).


Seuraavaksi porsas liuotti 6kg sokeria niin kuumaan veteen mitä graanasta tuli ja sekoitti nämä veden sekaan ja lopuksi täytti astiat niin että niissä oli 30litraa noin kädenlämpöistä vettä. Seurasi kahdenviikon odottelu.


Odottavan aika on pitkä sanotaan, mutta aika kului nopeasti ja kohta olikin jo aika tappaa hiiva ja lappota viini toiseen astiaan muutaman päivän kuluttua tästä. Tämän jälkeen Porsas lisäsi kirkastimet viiniin ja jäi odottamaan että hiiva laskeutuisi pohjalle.
Valmis viini olikin todella hyväntuoksuista ja nousi päähän kuin häkä (ensimmäisestä testi erästä vain hämäriä muistikuvia). Väriä voisi luonnehtia kellertäväksi, hieman punertavaksi mikä ei kyllä näy kuvasta.


Tuomio: 4/5 Viini on varsin maukasta ilman jälkimakuja. Yksi tähti jäi uupumaan pelkästään siksi että viinistä puuttui ns. jälkimakeutus jolla makua olisi saanut vielä asteen paremmaksi. Kuivan viinin ystävälle se kuitenkin maistuu ilman sokerointiakin.
kuva lasista

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Blogissa porsasteleville hostina toimiville ahmattimaisille saparohännille voi kommentoida.