keskiviikko 9. lokakuuta 2013

Jauhelihakastike + perunat + yölliset "patty meltit"


Tiistai ilta tuli, ja Oluttakin oli tullut haettua että aina läsnä oleva krooninen jano saisi torjuntaai. 

Muutaman oluen jälkeen verensokeri oli taas kerran sen verran vuoristoradalla että murenta piti saada, joten ei kun uutta kaljaa jääkaapista haeskellessa hommaa alulle.

Jääkaapista löytyi jauhelihaa, siitähän aina jotain kehittelisi. Odotellessa perunat kiehumaan. Kaapista löytyi myös sipulia joten perunat ja jauhelihakastike olisi aika todennäköinen vaihtoehto.

Ei kuin sipuli silpuksi ja jauhelihan kera pannulle paistumaan. Jauhelihan saatua sopivasti väriä sekaan vehnäjauhoja, lihalientä ja mausteita. Kastikkeen hiljalleen muhiessa ja valmistuessa olutta siemaillen odottelemaan että perunat olisivat kypsiä

Ainekset:
  • perunoita
  • jauhelihaa
  • sipulia
  • mausteita
  • lihalientä
  • punajuuria viipaleina lautaselle


Arvosana: 3.5/5. Perinteinen jauhelihakastike ja perunat. Hyvää perussafkaa perusnälkään. Toimii hyvin mutta ei mikään kaiken ylittävä kulinaristinen nirvana siltikää.

…aika kulkee radallaan…

...Lukuisia oluita myöhemmin, aamuyöstä, nälkä möyri Paskiaisen kuvussa kuin rotta pesässään taas joten pientä murenta piti saada. Ei kuin kaljakännissä hoiperrellen keittiöön.

"Pattymelt" lämpimät voileipä-burgerit saisivat kelvata vaikka leiväksi ei tullutkaan ruisleipää kuten alkuperäisissä pitäisi olla.

Ainekset:
  • Jauhelihaa
  • muutama viipale leipää
  • sipuli
  • juustoa
  • ketsuppia
  • sinappia
  • majoneesiä
  • extrana vaikka BBQ kastiketta


Paista jauhelihasta parit pihvit, "taikinaan" voi laittaa sekaan suolaa ja pippuria, sekä hienonnettua sipulia jos haluaa (viimeisen Paskiainen jätti laiskana pois).

Paistele sipulista renkaita.

Sekoita hieman sinappia, ketsuppia, majoneesia ja BBQ kastiketta 1:1:1:1 suhteissa soosiksi. Voitele leivät toiselta puolelta voilla ja kääntöpuolelta tekemälläsi soosilla ja soosin päälle juustoa.

Laita pari leipää lämpimälle pannulle (itse käytin 3/6 tehoja) voipuolet alaspäin, laita juustopuolten päälle paistettuja sipulirenkaita sekä pihvit. Laita päälle, juusto puoli alaspäin vielä toiset puolet leipää että voi puoli jää päälimmäiseksi.

Paistele leipiä muutama minutti hiljalleen rapea kultaisiksi, käännä leivät ja paistele taas muutama minuutti. Paiskaa leivät lautaselle ja syö kaljan kera…

Arvosana: 3.25/5. Tulosta rokotti se että Paskiainen oli kännissä taas laiska ja teki pihvitaikinan ilman sipulia ja mausteinakin oli vain perinteinen mustapippuri ja suola. Lisäksi pekoni olisi ollut tervetullutta mutta sitä ei sattunut olemaan...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Blogissa porsasteleville hostina toimiville ahmattimaisille saparohännille voi kommentoida.