lauantai 5. lokakuuta 2013

Kaljalanpaisti ala Kakkiainen


Viikon arkipäivistä viimeistä vietiin kuin kansakunnan rahoja Euroopan etelän vetelille ja Kakkiaisella oli krooninen kaljahampaan kolotus. Tokihan tilanteelle piti jotain tehdä joten ei kun ninjavirtahepona kirmaten kauppaan vähän ennen sulkeutumista. Onneksi illan pimeys peitti Kakkiaisen kaljakasasta unelmoivat ilmeet ettei kannsaihmisten perheiden pienimmät tai isoimmat saaneet traumoja reissun aikana.

Kaupassa Kakkiainen havaitsi Rainbow naudan keittolihaa tarjouksessa 2.99e/500g rasia joten alkoi muodostua suunitelmaa mitä safkaksi tulisi. Em. tuote kun olisi muutenkin testaamatta. Pari rasiaa irstasta naudanlihasta (aika varmaan sitkeää lypsylehmää todellisuudessa) kärryyn ja sille muutama sipulia kaveriks kärryyn. Lisäksi mukaan perunoita ja sitä kaljaa - kasa. Kyllä kelpaisi Kakkiaisen kippailla bissendeeliä kun luvassa olisi hyvää murenta.

Kotona heti oluen parin korkkaus ja levähdystä ennen kuin tuottamaan murenta nälkäiselle turvakkaalle.

Sitten porkkanoita paloiksi ja sipulia lohkoiksi ja vuokaan 1kg setin lihanpalojen seuraksi. Mukaan suolaa ja muutama pippuri (mauste ja musta) ja laakerin lehti. 

Nesteeksi vuokaan purkki kaljaa ja hieman lisää vettä vielä täyttämään vuokaa, parikin purkkia voi olutta laittaa mutta nyt Paskiainen meni about 50/50 linjalla.

Lopuksi foliota päälle vuokaan ja hela hoito uuniin 110-125 asteeseen kunnes se olisi valmista. Oletuksena jotain 3-5 tunnin aikaa sen mukaan milloin nälkä iskisi ja minne asti itsehillintä riittäisi. Odotellessa voisi keitellä perunat valmiiksi ja kippailla hilpeästi keon kaljaa kokkiin ettei aika liian pitkäksi käy… Hostinne nälkä iski n. 4 tunnin kohdalla n. 125 asteessa…

Ainekset:

  • karjalanpaisti- tai keittolihaa tms. Nauta, porsas, lammas, kaikki käy mitä sattuu olemaan ja saamaan.
  • muutama porkkana paloina
  • muutama sipuli lohkoina
  • musta- ja maustepippureita kokonaisina (ja voi sinne sekaan vielä vähän myllystä rouhaista myös)
  • laakerinlehti tai muutama
  • lisäkkeeksi perunoita



Arvosana: 4/5. Kerrassaan hyvää syötävää perunoiden, muussin tms. seuraksi. Kannattaa kännäilyä aloitellessa paiskata kamat uuniin...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Blogissa porsasteleville hostina toimiville ahmattimaisille saparohännille voi kommentoida.