PIkku lauantaista kaikesta päätellen hengissä selvinnyt Paskiainen heräili pätkittäin torstai-iltapäivän karuun todellisuuteen.
Nälkä möyri Paskiaisen pötsissä kuin yli-innokas sika lätissää. Janottikin vietävästä vaikka vasta edellinen yö oli kulunut kaljaa maistellen.
Ei muuta kuin ylös ja inventoimaan jääkaappia. Sieltä lävähti ensimmäinen karu totuus ilmi.
Jääkaappi mokoma kehtasi ammottaa tyhjyyttään kuin hölmön hallituksemme tyhjentämä valtion rahakirstu.
Periksi oli siis annettava ja Paskiaisen matkattava kauppaan täydentämään varastojaan.
Kaupasta löytyi taas kerran reippaan kokoinen paketti atria porsaan ulkofilettä joten siitä oli taas kerran luvassa murenta illaksi, perinteistä ja hyväksi havaittua. Joten ei muuta kuin reippaasti uusiin illallisiin sikailuihin kaljahyllyn kautta.
Kotona kaljat siirtyivät innolla kaappiin ja ulkofileestä leikkautui kasa viipaleita pihveiksi näläntorjuntaan, eli ei kun asiaan...
Marinadin teon Paskiainen aloitti tyhjentämällä pohjattomaan kaljakitaansa puoli tölkkiä koffia ja lopun puolitölkkiä marinadi astiaan.
Seuraavaksi jääkaapista tarttui käteen uusi olut sekä Texas Pete Hot Sauce pullo, HP spicy BBQ saucea, sinappia ja ketsuppia. Olut rapsahti nätisti auki ja sitä siveän sievästi maisteltiin kun marinadin sekaan ruutattiin tukeva setti ketsuppia, jonkin verran sinappia sekä HP spicy BBQ soosin jämät antamaan savuista makua.
Seuraavaksi sekaan Texas peteä reippaasti ja muutama valkosipulin kynsi sekä sipuli hienoksi silputtuna, lisäksi hieman hunajaa. Pientä marinadin maistamista , rouhitun mustapippurin, suolan ja Texas peten lisäystä ja maistelua, ja säätöä, kunnes sovelias soosin voimakkuus oli saavutettu.
Marinadin valmistuttua sekaan lensi kasa porsaan ulkofileestä leikkailtuja pihvejä ja helahoito jääkaappiin muutamaksi tunniksi makua saamaan. Odotellessa olisi taas aika purkaa katsottavien sarjojen sumaa suullisessa olut-tiputuksessa…
Yö saapui ja nälkä joten lopulta Paskiainen päätti tehdä asialle jotain pysyvämpää kuin illan mittaan paistetut pari hiukopalaksi tarkoitettua piffiä.
Ilta ja olut oli onnistunut imemään herra Kakkiaisesta isoimmat energiat joten laiskuus oli taas kerran valttia.
Koska marinadia oli aika reippasti tullut tehtyä, päätti Paskiainen että se saisi toimia kastikkeelle pohjana. Niinpä marinoidut possun piffit pois uimasta marinadissa. Sen jälkeen Paskiainen keitteli marinadia hiljallen kymmenisen minuuttia ja lorautti sekaan hieman lisää olutta sekä loppupuolella purkin kermaa…
Jos sattuu olemaan reippaan foobinen yksilö eikä uskalla käyttää marinadia kastikkeeseen sen jälkeen kun siellä on lihat lillunut niin marinadista voi ennakoivasti jättää osan kastiketta varten!
Pannulla Paskiainen paistoi piffeille nättiä väriä pintaan ja lorautti kastikkeet sekaan hautumaan vielä hiljalleen…
Odotellessa valmistui taas kerran voilla tuunattu pussimuusi (Paskiainen on havainnut olevansa yhä laiskempi asian suhteen!) sekä vauvaporkkanat jotka pääsivät lopulta lautaselle piffejen kera.
Marinadi possulle:
- olutta puoli tölkkiä.
- texas pete hot saucea
- HP spicy BBQ saucea
- ketsuppia
- sinappia
- pippureita
- suolaa
- silputtu sipuli
- valkosipulia silppuna
- hieman hunajaa
Kastike:
- marinadin ainekset ja kerma
Arvosana: 4.25/5. Olipas hyvää settiä yönälkään. Valkosipuli maistui possun piffeissä ja BBQ soosin savu lisäsi aromia Texas petestä tulleen cayennen antaessa hieman lämpöä… Miinusta vain pussimuusista.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Blogissa porsasteleville hostina toimiville ahmattimaisille saparohännille voi kommentoida.