Tällä kertaa Paskiainen päätti tehdä "chilipihvejä" kun käpäliin oli sattunut tarttumaan olusta viimehetkillä haeskellessa parit paketit jauhelihaa, sipulia ja muutama chili.
Tokihan ilta alkoi sillä että Paskiainen laiskasti lojui, levällään kuin Suomen lätkäjoukkueen puolustus alkupeleissä, ja kippaili ohraista ahkeran toimeliaasti käkättimeen. Aikansa Paskiaista moisessa toimessa havainnoineet ainakin tietävät että moinen urakointi aiheuttaa herra Kakkiaiselle poikkeuksetta pohjatonta nälkää joten asialle oli taas tehtävä jotain...
Hieman aikaisemmin olutta keittiöstä hakiessa voi jauhelihan nostella hieman ennakoivasti lämpiämään...
Mutta asiaan, aluksi kannattaa ottaa tukevat hörpyt oluesta tai muusta piristeestä jotta jaksaaja silputa reippaan kasan chilejä sekä sipulin ja mahdollisesti valkosipulin kynnet. Ja chiliä ei sitten pidä väärinkäyttää siemeneet jne. poistamalla kuten jotkut harhaanjohdetut tekevät!
Tässä vaiheessa ne pikku pallerot jotka on tunkemassa murekkeisiin, lihapulliin ja jauhelihapihveihin aina niitä korppujauhoja voivat poistua häveten paikalta. Nyt ei olla leipomassa leipää tai pilaamassa pihvitaikinaa!
Silpun koko on yleensä aika henkilökohtaista sillä jotkut pitää hienosta, toiset taas karkeasta, Paskiaiselle se on useimmin sitä että silppu on aika karkeaa, laiska kun on. Kun on silpunnut ainekset, ne taikina-astiaan.
Jos omaa pekonia kannattaa sitä paloitella ja hieman kuumalla pannulla paistella tässä vaiheessa ja ne sekaan taikina-astiaan myös.
Silppujen sekaan voi paiskata mausteita ja suolaa ja vähän sekoitella. Paskiainen lorautti texas peteäkin sekaan hieman. Sitten leikkiin mukaan jauhelihat, Paskiainen laittoi parit paketit eli 800g, ja tukevat hörpyt juoma-astiasta sillä on aika sekoitella taikinaa. Ja siihenhän tarkoitukseen on paras laite yhä molempien ylempien tarttumaraajojen päissä olevat taipuisat härpäkkeet, eli käpälät taikinaan ja sekoittamaan! Ja mielellään toki ennakkoon pestyt käpälät!
Suolaa voi lisäillä maun mukaan taikinaa vaivaillessaan.
Taikinan valmistuttua sen voi jaotella haluamansa kokoisiin pihveihin (tai pulliinkin) ja alkaa hartaasti paistella. Paskiaisen tapauksessa taikina meni neljään osaan ja pihvit olivat reippaan kokoisia ja 3-4cm paksuja reippaita möhköjä.
Paistellessa voi tehdä lisukkeeksi vaikka perunamuusia. Pihvien paiston jälkeen kastikkeen tekoon.
Jos pannulle jäi paljon rasvaa, voi toki osan poistaa, ja jos siellä pannulla on isostikin "palanutta" sipulia, niitä noi vähän poistella mutta pannua ei pidä peseskellä mauista ennen kastiketta! Sitten loraus olutta pannulle, ja Paskiaisen tapauksessa kun käytössä on valuraitainen pannu, voi metallisella vispilällä huuhdoskella kaikki paistamissa pannuun tarttuneet maut oluen sekaan.
Perään pannulle puolikas lihaliemikuutio ja 2dl kermaa, sinappia ja mausteita. Ne sekaisin ja hetki odottamista että kastikkeesta tulee oman maun mukaan sopivan paksuista.
Sitten ei kun annosta kasaamaan! Ja takuulla taas sellaista settiä että Pekka Puskat eivät tukisi... Hyvää kännimättöä!
Pihvien ainekset:
- jauhelihaa
- paketti pari PEKONIA jos löytyy!
- tuoreita chilejä maun mukaan
- sipulia maun mukaan
- pippuria ja muita mausteita maun mukaan
- (muutama kynsi valkosipulia)
Kastikkeen ainekset:
- loraus olutta
- 2dl kermaa
- lihaliemikuution puolikas
- sinappia
- pippuria ja muita mausteita maun mukaan
Arvosana: 4/5. Hyvää oli, pihveillä oli kokoa isommallekin nälälle sopivasti ja mehevyyttä riitti. Pienet miinukset taas kerran pussimuusin käytöstä (vaikka voilla tuunattua olikin) ja siitä että Paskiainen ei huomannut ostaa paria pakettia pekonia pihviaineksiin!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Blogissa porsasteleville hostina toimiville ahmattimaisille saparohännille voi kommentoida.