Paskiainen oli tilapäisessä mielenhäiriössä ja päätti viettää päivää ulkona grillaten ja samalla antautuen vaaraan joutua auringon värjättäväksi ja luonnonvoimien raiskaamaksi. Normaalistihan Paskiainen ei moista nahkansa värjäystä harrasta mutta kesällä näitä mielenhäriössä tehtyjä nälkäisiä päätöksiä sattuu, etenkin jos olutta on.
Ulos siirtyessä innosta täriseviin käpäliin tarttui grillihiilet, piippusytytin, "savupussit", broilerin koipireisiä ja muutama tölkki 8.5% olutta jotka Paskiainen kiikutti ulos havaitakseen vain että naapuri oli saanut saman idean, se ei silti Paskiaista hidastanut.
Olutta Paskiaiseen, paperia putkisytyttimen alaosaan ja hiilet putkeen ja tulta alle, Paskiainen saikin härpäkkeen syttymään ilman bensaa tai kemikaaleja. Sitten ei kun lisää olutta pälättimeen ja odottamaan se 20-30min että hiilet syttyy. Ja nehän syttyi. Oluet tyhjennettyään Paskiainen kävi tyhjentämässä itseään, haki grillin sekä lisää olutta.
Seuraavaksi hiilet lensivät grillin toiseen laitaan niin lämmön/kypsymisen kontrollointi paranee kun jää käytettäväksi suora ja epäsuoralämpö ja grillattavaa voi liikutella niiden välillä tarvittaessa ja se luonnistuu humalaiseltakin kokilta. Hiilien päälle lensi parit omatekoiset "savupussi". Pala foliota joiden sisään oli taiteltu liotettuja leppälastuja ja folio nyyttiin sitten tökitty haarukalla reikiä että savu pääsee ulos.
Kanankoivet siirtyivät vastustamatta grilliin, Paskiainen oli ultimaattisen laiskalla päällä eikä jaksanut hifistellä yhtään mitään mausteita kaupan marinadin lisäksi. Pääosa "marinoinnista" tapahtui suoraan Paskiaisen pötsiin ja sinnekin oluen välityksellä.
Paskiaisen kastellessa pötsiään koivet saivat savustua pitkän tovin n. 140 asteessa ja savupussien puhti kun alkoi hiipumaan seuraava lensi giilien päälle auttamaan taas. Aikaa Paskiainen ei hirveämmin grillaillessa seurannut vaan tarkkaili lähinnä lämpötilaa että koivet kypsyivät ja piti huolen että nesteet ei itse Kakkiaisessa päässeet loppumaan missään vaiheessa.
Koivista tuli ihan syötäviä vaikka olutta siemaileva kokkinne olikin ultralaiskalla päällä. Arvosanaksi 3.5/5. Rokotusta siitä että Paskiainen ei jaksanut maustella koipia itse vaan mentiin perus marinadilla.
Blogi kertoo karua tarinaa Porsas Von Pekonin ja Armas P. Paskiaisen edesottamuksista mitä epäilyttävimpien kulinarististen riskiretkien saralla kun kupuun yleensä on alle kaadeltu mitä erinäisempiä alkoholia sisältäviä tuotteita. Hilpeä humala ajaa nälkäiset porsaat ruoan pariin. Tarkoitus on siis torjua alkoholilla aiheutetun nälän eteneminen ainakin hetkellisesti, yleensä siinä onnistuen. Eksentriset sedät hellan ratissa. Periaate: Kännittä ei blogata!
Kauheeta tollanen. Ulkoilu siis. O_o
VastaaPoistaNiinhän se on, mutta kun nälkä iskee niin se voi iskeä jopa alle vyön ja pakottaa yhteistoimintaan oli sitä kokkina kuinka Paskiainen tahansa. Onneksi Paskiainen selvisi tällä kerralla pelkillä henkisillä traumoilla ilman että aurinko olisi pigmenttiä tummentanut tai muuta hirveätä...
VastaaPoistaSiltikin. Muurahaisia! Hyttysiä! Auringonvaloa! Luontoa! Mahdollisesti jopa tuulenvire ja lintuja! Voi kauheaa!
PoistaLisää ulkoistettuja kauhuja luvassa kaikkien herkimpien lukijoidemme kauhuksi... Kauhua kartanolla eli pikainen makkarapiknikki
Poista