sunnuntai 2. kesäkuuta 2013

Kassler pihvit á la Porsas

Porsaan vatsassa tuntui oudolle, mikä tämä uusi tunne oli? Nälkähän se siellä kurni ja söi vatsaa sisältäpäin. Vaan oli eräs ongelma, mitä syödä. Onneksi kaupassa ollessa Porsas pongasi tarjouksesta kassler pihvejä. Milläs muulla sitä päivänsä päättäisi kuin porsaalla? Tänään on vuorossa jo klassikoksi muodostunut herkku: kassler pihvejä ja uunissa rykäistyä perunasipuli suikaletta.



Arvio:
4,5/5 Tämä herkku on kyllä Porsaan mieleen. Pieni nipistys kastikkeen puuttumisesta.

Ohje: Pistä uunivuoka täyteen perunasipulia, liota merisuola (tai tavallinen suola) punaiseen maitoon tai kermaan ja kaada vuokaan. Lisää valitsemaasi nestettä kunnes näet sen pinnan perunoiden lomasta, pistä uuniin 175-200C. Uunita kunnes pinta näyttää kivan ruskealle. Anna laatikon "tekeytyä" pöydällä uunista ottamisen jälkeen jonkinaikaa, että nesteet imeytyvät.
Pese pihvit kaupan myrkyistä, pyyhi pihvien pinnasta ylimääräinen vesi pois, (tahi kuivata kuten Porsas hetkenaikaan kts. liite 1.) lämmitä pannulla itsellesi sopivalla suhteella voita ja öljyä. Mausta pihvit merisuolalla ja pippurilla, paista molemmin puolin ~3-5min (riippuen pannun lämpötilasta). Nauti.

Liite 1. kuivattaminen


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Blogissa porsasteleville hostina toimiville ahmattimaisille saparohännille voi kommentoida.