lauantai 8. kesäkuuta 2013

Pekonissa käärittyjä juustoherkkusieniä ja uunnitettua kanaa

Arska pilkotti pilven raosta Porsaan puolihikisenä kauppaan ostamaan ruokaa ja palauttamaan pulloja. Pullojen palautuksesta ei meinannut tulla lasta eikä paskaakaan kun kaupan ainoan koneen olivat valloittaneet edellisyön pulloja keräilleet maahanmuuttajat muutaman jätesäkillisen kanssa. Puolisen tuntia venailtuaan Porsaas kuitenkin sai palautettua kassillisen omia tölkkejään ja pääsi innosta vinkuen kirmaamaan kaupan hyllyjen väliin.

Mukaan tarttui:
-Pari kanan grilliboxia
-isoja herkkusieniä
-pekonia
-chilicheddar juustoa
-halloumia
-keissi olutta

Näistä ne herkut syntyvät, mietti Porsas kun oli päässyt kotiin ja korkkasi ekan oluen. Noin 5 olutta myöhemmin inspiraatio ruuanlaitolle alkoi taas syttymään.



Arvio:
5/5 Kyllä näitä syö ennemmenkin kuin selkäänsä ottaa. Vaa-an numero todennäköisesti nousi parilla numerolla tätä erinomaista kesäruokaa nauttiessa.



Ohje:
Ota olut, jos toinenkin kun odottelet kanojen valmistumista 175 asteessa n.1½-2h että liha oikein irtoaa itestään niistä syödessä.
Ota herkkusienistä kanta pois, ja täytä jäljelle jäävä aukko valitsemallasi juustolla, juustoa valitessa kannattaa olla tarkkana ettei juusto ole liian kovaa tai liian löysää. Koskenlaskija on toinen hyvä vaihtoehto Porsaan käyttämälle chilicheddar juustolle. Kääri sienet pekoniin, 1-2pekonisiivua per sieni, makua asia montako tahtoo laittaa, myös kannat voi kääriä pekoniin. Uunita sieniä ~20-25min uunissa 175 asteessa kunnes näyttävät hyviltä.
Halloumiin saa mukavan ruskean pinnan kun sen paistaa pannulla. Itse laiskana pistin sen vaan uuniin noin ½ sentin viipaleina sienten seuraksi.

2 kommenttia:

  1. Sienet on Saatanasta.

    Muuten ihan kiva.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mummos oli mitä viimeksi kuulin, käske sen jättää meidät rauhaan.

      Poista

Blogissa porsasteleville hostina toimiville ahmattimaisille saparohännille voi kommentoida.