torstai 6. kesäkuuta 2013

Paistetut yrttiset tomaatit, sipulit ja possun ulkofilepihvit

Taas oli yö parhaimmillaan, viileyttä riitti hetkeksi päivän helvetin helteiden sijaan.  Tämä Paskiainen oli torjunut nestehukkaa olvin tuonti tavaralla - tuplapukilla - illan ja yön mittaan joten siltäkin osalta oltiin tekstin tuottamiseen soveliaassa kunnossa, kännittähän ei blogata!

Kuten kaikki reippaat raittiit lukijamme tietävät hyvin, neste vain ei ole hyvä nälkää pitämään. Ei edes nestemäinen leipä, joita olueksikin kutsutaan, joten pötsissä murisi kuin karhuluolassa. Nälänhädän torjuntaan piti ryhtyä tukevan humalan tuomalla kokeilevalla itsevarmuudella, tuttu tilanne Paskiaisellenne.

Tutustuminen kaapin ja jääkaapin sisältöön paljasti että aineksiakin olisi hieman rajoitetusti. Löytyisi tomaattia, sipulia ja porsaan ulkofilettä about 1.8kg pötkö. Siitä ainakin irtoaisi pihvit poikasineen eli proteiinista ei ainakaan pulaa tulisi ja muutahan ei tosimies tarvitse parhaimmillaan. Lisäkkeet olisi lähinnä mietinnän alla rajoittuneisuuden vuoksi sillä toisivat ne toki hieman vaihtelua pelkkiin pihveihin.

Paskiainen leikkeli ulkofileestä muutaman siivun pihveiksi. Veitsen kanssa sikaa siivuiksi säädellessä välähti että lisäkkeeksi voisi taas kerran paistella sipulia, mutta pienellä lisäsävelellä.

Sipuli sai myös osansa hyvään tähtäävästä puukotuksesta ja viipaloitui sekä lensi pannulle öljyyn paistumaan. Viipaloitumisesta osalliseksi pääsi myös tomaatti, ei auttanut edes punainen suojaväri mokomaa.

Sipulin paistuttua pannulle pääsi tomaatin viipaleet. Lisäksi tomaatti sai päällensä hieman kuivattuja yrttejä mitä käteen sattui kaapista. Oreganoa, Basilikaa, ja taisi siihen jotain muutakin mennä mutta Paskiainen kerkesi unohtamaan jo, lisäksi hieman rouhittua mustapippuria ja suolaa. Tuoreyrtit varmaan olisi olleet parempia mutta pitää mennä niillä mitä on eikä alkaa hifistelemään jos ei voi... Tomaatit olisivat myös saaneet olla hieman paksumpina viipaleina sillä nyt ne meinasivat hajoilla hieman paistellessa.

Paistetut tomaatit pääsivät lautaselle sipulin seuraksi kun pihvit muuttivat pannuun suorittamaan valmistumisrituaaliaan yön pötsimatkaansa varten.

Paskiaisen hilpeä humalatila oli tässä vaiheessa reipas joten pihvit viettivät pannulla hetken hieman liian kauan parin ohuimman osalta. Paskiainen kun tykkää pihvinsä mehukkaina mutta pari ohuinta sattui kuumimmalle osalle pannua ja pisimmäksi aikaa joten mehukkuutta helmeili pihveistä pois hieman liikaa. Onneksi pari muuta ei moista kohtaloa kokenut. Mutta täysin oma vika.



Lopputulos oli hyvä ja maukas känniläisen yöllinen ateria. 3.25/5 arvosanaksi paskiaiselta. Palan painikkeena meni kylmää olvin tuplapukkia, ehkä hitusen liian tuhtia olutta tähän ja joku kevyempi vaalea lager olisi soveltunut paremmin, mutta sitä juodaan mitä on käsillä.

Paistetut sipulit toimivat aina, pihvitkin myös ja paistetut yrttiset tomaatit sopivat settiin samaten. Miinukset tulevat pääosin omasta humalatilasta johtuneesta hetkellisestä huomiokyvyn puutteesta pihvien paistamisessa sekä tomaatin hieman liian ohueksi viipaloimisesta.

Kannattaa kokeilla joskus paistettuja yrttisiä tomaatteja, tai grillattuja jos sattuu grilli olemaan tulilla. Tomaatit voi myös marinoida em. operaatioita varten ja sieltä heruu vielä lisää makuja...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Blogissa porsasteleville hostina toimiville ahmattimaisille saparohännille voi kommentoida.