lauantai 13. heinäkuuta 2013

Perinteikästä musakaa

Vaikka tänään pitikin olla rauhallinen päivä ja Porsaan piti mennä äidin tykö syömään, ei näin kuitenkaan käynyt. Vaan joutui hän yksin nielemään karvaan kalkkinsa. Jokaisen äitihän aina ne parhaat ruuat tekee, eikö (:

Päivän ruokalistaa miettiessä Porsaalla oli kaksi ideaa, helppoa ja nopeaa. Ei jaksaisi sulattaa pakkasessa lojuvaa porsaan sisäfilettä, eikä myöskään jaksaisi nähdä ylimääräistä vaivaa kovin hirveästi päivittäisen energiansaannin täyttämiseen. Porsaan kaverin sulattaminen ei olisi ollut kovin nopea toimenpide sitäpaitsi.
Siispä aikani pähkältyä mieleeni tuli tämä jo koulustakin tuttu ruoka, perunamuussia ja jauhelihaa, yksinkertaista ja maistuvaa.




Tuomio: 3/5 Kyllähän tämä nälän vie eikä ihan hirveätä edes ole. (voittaa paskiaisen koiranruuan mennentullen)

Ohje: Ota pari kolme pussia (125g pusseja) ja heitä kattilaan, niskaan niin kuumaa vettä kun putkista irtoaa, ja levylle. Muista mieto lämpötila, esim Porsas teki muussinsa 4/6 asetuksella. Sekoita muussia välillä, paista jauheliha (700-800g), mausta kuten mieli tekee, eli valkosipulilla, merisuolalla, mustapippurilla, yms yms. Muussin maustamiseksi Porsas suosittelee valkosipulia, sitruunapippuria ja merisuolaa; Porsaan muussi on keltaista koska siinä on myös curryä ja paprikaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Blogissa porsasteleville hostina toimiville ahmattimaisille saparohännille voi kommentoida.