torstai 14. marraskuuta 2013

Paistetut silakat, perunamuusi ja ruisleipä.

Pikkulauantai saapui ja Kakkiaisen sedän ainaista kaljahammasta oli taas kolottanut urakalla joten herra Paskiainen hieman ennakoi tulevan illan/yön ravinteiden hankinnassa. Niinpä hän oli jo vähän kahdeksan jälkeen aamusta ostoksilla hakemassa inspiraatiota ja sitten se iski kuin säkki silakoilta. Paskiainen osti siis kaiken muun ohella silakoita, kokonaisia ja päätti että niistä paistellaan herkkua illaksi tai yöksi miten nälkä iskee humalaiseen Kakkiaiseen.

Päivän ja iltapäivän aikana Paskiainen oli ihan koomassa ja torkkui jopa sarjoja katsellessa sohvatuolille. Siinä vaiheessa piti siirtyä oikeasti nukkumaan vähän että illasta jaksaisi örveltää, ja myöhään herätessään kiireesti taas kerran virtahepona rynnätä kauppaan hakeen kaljaa ja viimeisimpiä tykötarpeita iltaa/yötä varten…

Oluen haun jälkeen herra Kakkiainen "puhdisti" silakat, eli peukalo-etusormi ote päästä/niskasta, puristus, etusorken uhutus vatsaonteloon ja toisella kädellä kääntö niin suolet tulee nätisti ulos. Hommaan ei kulu muutamaa sekuntia kauempaa eli nopeata ja näppärää, ja edesmenneeltä mummolta opittua. Mummoilla on/oli hirveästi tietoa ja pikku Paskiainen toki yritti imeä sitä oppia niin paljon kuin vain pystyi (kuten olutta nykyään) naperona, silti niin paljon menetettyä tietoa…

Kalojen leivitys ruiosjauhoissa onnistuu näppärästi kun pistää hedelmäpussiin  ruiosjauhoja, suolaa ja valkopippuria ja sekoittaa ne, sekaan kasa kaloja ja pussin ravistelua…

Itse kalojen paistaminen hoituu parhaiten voi-öljy seoksessa niin voi ei pala niin helposti ja lämmön voi laitella 4/6 tai jopa 5/6 asetuksille hellalla riippuen kuinka inferaalisia tulia hella pitää… Paistoaika tyyliin 1.5-3.5min/puoli pannun lämpötilasta ja paistavan paskiaisen kärsivällisyydestä riippuen.

Jos kalojen paistossa on ongelmia kuten kalat meinaa "hajota" niin lisää lämpöä, ja vähemmän aikaa paistamiseen per puoli.

Lisäksi öljyä ja voita kannattaa lisäillä pannuun jos näyttää että ne ei riitä, etenkin jos kaloja on useampi pannu niin tämä on edessä. Tämä sapuska kannattaa paistella yltäkylläisyydessä öljyn-voin osalta. Liikaa ei voi laittaa vaikka Pekka Puska kuinka kirkuisi että voi on saatanasta!

Kalat paisteltuaan Kakkiainen laittoi muusivedet kiehumaan, luvassa olisi taas (laiskuudesta johtuen) pussimuusia eikä esim. ehtaa pottuvoita (jota joskus pitänee tehdä ihan vain dokumentoinnin vuoksi, tänään ei kuitenkaan ole se päivä). Muusi toki tuunattin voilla jo alkujaan jauheen sekoittelun jälkeen.

Lopulta muutama ruisleipä voilla voidelluksi, muusi lautaselle voinokareen kera ja kaveriksi paistettuja silakoitla kunnon keko. Juomaksi olutta kuten asiaan kuuluu!

Arvosana: 4.5/5. Herkkua, kerrassaan perinteistä herkkua! Miinus siitä että Paskiainen ei jaksanut tuusata pottuvoita vaan meni tuunatulla pussimuusilla! Tätä voi suositella kaikille paitsi kala-allergisille! Naapurit saattaa tosin saada traumoja ihanista tuoksuista kaloja paistellessa!

Kuten kerran eräs edesmennyt rahavaltoja edustava pääministerimme totesi, "syökää silakkaa!"… 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Blogissa porsasteleville hostina toimiville ahmattimaisille saparohännille voi kommentoida.