lauantai 9. marraskuuta 2013

Pannulla paistetut lankkupotut ja porsaanleikkeet


Taas kerran perjantai yllätti Paskiaisen ja olutta oli otettava. Asiaa ennakoiden pötsiin oli jo siirrelty 8.5% tuplapukkeja ja kaupasta tarttui lisäksi mukaan taas kasa koffia täydennykseksi.

Ilta alkoi reippaasti siitä mihin päivä oli loppunut, eli ahkeralla oluen juonnilla ja leffan katselulla. Hiukopalaksi alkuun Kakkiainen oli käristellyt porsaan kylkisiivuja että pannulle saisi tuhdisti rasvaa pääateriaa varten...

Oluet kuluivat, ja leffakin loppui jossain vaiheessa. Oli aika siirtyä murenta laittamaan. Aluksi perunoista lohkoja ja ne paisteltiin rasvassa pannulla.

Seuraavaksi Paskiainen leikkeli porsaan ulkofileestä sopivia viipaleita ja takoi ne littuun leikkeitä varten. Sitten leikkeille pintaan suola ja pippuri. Kunnon painelut jauhoissa ja sen jälkeen sinappi/olut seoksen kautta korppujauhoihin jossa taas reipasta painelua että varmaan tarttuisi leivitteet pintaan.

Seuraavaksi vielä hieman lisää öljyä pannulle ja leikkeet yksi kerrallaan paistumaan n. 3-4 minuuttia puoli levyn ollessa 4/6 teholla.

Lautaselle oli jo kertynyt keko paistettuja perunoita joten leikkeet pääsivät lautaselle niiden kaveriksi ja muutama viipale kurkkua mukaan.
Arvosana 3.75/5. Miinusta pääosin siitä että Kakkiainen oli laiskalla päällä eikä jaksanut väsätä kastiketta. Hyviä leikkeet olivat ilmankin mutta vielä parempia olisivat olleet kastikkeen kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Blogissa porsasteleville hostina toimiville ahmattimaisille saparohännille voi kommentoida.