lauantai 23. marraskuuta 2013

Haudutetut kyljykset ja perunamuusi


Paskiainen oli tehnyt poikkeuksen ja viettänyt perjantai-illan ilman olutta. Moisen epäilyttävän teon seurauksena lauantainen aamu alkoikin melkoisen kaljanhimon vallassa ja taas näppäimistöllä sekoilevan hostinne olikin lähdettävä kauppaan heti suhteellisen aamusta jotta oluenhingulle tulisi loppu. 

Tokihan kauppareissulla tarttuu mukaan aina muutakin joten lounaaksi olisi luvassa sitä muuta. Tällä kertaa Paskiaisen ruoka-uhriksi oli valikoitunut kyljyksiä, ja ajatus miten niistä sapuskaa kokkailisi oli jo orastavalla asteella. Niinpä kotiin palattua olikin aloitettava ruokahalun kehittäminen maistelemalla keskikuraa, perus koffi sai siis taas kiivasta kyytiä ruokatorvesta alas rästissä olevia sarjoja katsellessa.

Muutaman oluen ja parin sarjan jälkeen ruokahalu alkoi taas nostaa rumaa päätään ja Paskiaisen oli aika siirtyä keittiöön aloittelemaan sapuskaa. Homma lähti liikkeelle kyljyksistä. Kyljykset reippaasti riittävän kuumalle pannulle, tässä tapauksessa 5/6 asetukselle, ottamaan rusketusta pintaansa sen about 3 minuuttia puoli, rasvareunukseen kannattaa tehdä muutamat sen katkaisevat viillot niin kyljykset ei päätä alkaa leikkiä kuppia ja käpertyillä pannussa.

Kyljysten molempien puolten saatua hetkensä valurautaista leiskuvaa lempeä Kakkiainen nosteli ne pannulta lautaselle. 

Seuraavaksi käpälässä lepäävästä oluttölkistä (kokkihan ei toimi ilman olutta, ainakaan Paskiainen kokkina, toivottavasti ei muutkaan!) pannulle ehkä noin desi tuota jumalten nektaaria, olutta, ja käsivatkaimella (toimii hyvin) paistopinnoista pannuun jääneet maut irti… 

Perään kermaa (maun mukaan, desi pari sopivasti kyljysten määrästä riippuen) sekä Paskiainen roiskaisi sekaan HP Spicy BBQ kastiketta tuhdisti sekä reippaasti sinappia vielä lisämauksi. Sekaan lisäksi suolaa ja mustapippuria reippaasti myllystä. Kyljykset seuraavaksi takaisin pannulle, kansi päälle ja odottamaan niiden muhimista 15-30min matalalla liekillä (1/6 tai 2/6) mikä sattuu soveliaalta tuntumaan kunnes kastike soveliaan paksuista.

Ainekset:

  • perunamuusia
  • kyljyksiä
  • kermaa
  • mausteita (pippuri, suola, bbq kastike jne.)
  • olutta

Kyljysten muhittua ne lautaselle perunamuusin ja vauvaporkkanoiden kera… Ja ei kun syömään!
Arvosana: 4/5. Hyvää herkkua, miinusta pääasiassa siitä että muusia Kakkiainen ei jaksanut tehdä perunoista asti vaan pussista voilla tuunattuna. Pieni lisämiinus siitä että tulisuutta olisi tänään kaivannut kastikkeeseen jostain syystä mutta ei sattunut olemaan habaneroja eikä jaksanut enää uusiksi kauppaan niitä lähteä hakemaan että olisi saanut potkua lisää sapuskaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Blogissa porsasteleville hostina toimiville ahmattimaisille saparohännille voi kommentoida.