sunnuntai 31. maaliskuuta 2013

Muusia lihapullilla ja munalla, ala snagariannos nuoruudesta


Nerokkaana nesteisiin sijoittajana tunnettu hostinne, Armas Paskiainen onnistui sijoittamaan kaiken liikenevän ja liikenemättömän valuuttansa olueen tälle pääsiläiselle joten meinasi paastoa lykätä.

Muutama olut siemailtua tuli kuitenkin perinteinen nälkä kylään vääjäämättömämmin kuin romanialaiset kerjääjät kevään koittaessa.

Lähes tyhjästä on hankala nyhjästä ja suomalainen perus keskikura ei koskaan ole ollut tunnettu siitä että  se pitäisi nälkää loitolla, janoa ehkä jos tarpeeksi ahkeroi. Pääsiäisestä huolimatta saaliiksi ei ollut saatu ainoatakaan pääsiäispupua joten lihan ilot ei kutsuisi, lautaselta ainakaan. Paskiainen hoiperteli tukevan humalaisesti keittiöön tutkimaan että olisiko sieltä taiottavissa mitään, ja olihan sieltä…

Jääkaappiin oli jäänyt vielä HK-lihapyöryköitä, paremmin kanannahkapullina tunnettuja epämääräisiä eines palleroita. LIhaa pyöryköissä on muka 40% mutta tämä paskiainen epäilee että sekin on ainoastaan silloin tota kun joku omin kätösin pakkaa pullia ja se liha on niissä pakkaavissa käpälissä. 

Lenkkiä olisi ollut toisena vaihtoehtona mutta se jäi seuraavalle päivälle. Ja totta kai tosimiehellä on munakin, jos ei muiden niin oma sentäs ja tällä kertaa oli myös kanan sellaisia kaapissa kasa.

Kuivamuonakaappia huterin käsin kopeloidessa löytyi vielä perunamuusijauhetta, tuota monien nälkäisten känni-iltojen perus pelastajaa.

Armaan Paskiaisenne mieleen alkoi muistua viinanhuuruinen nuoruus ja räkälästä kotiutumisen yhteydessä snagarilta örvelökännissä useinkin haetut muusi+lihapullat munalla setti. Taas kerran ratkaisu kaikkeen löytyi alkoholista ja siihen liittyneestä oheistoiminnasta. 

Ei muuta kuin muusivedet kiehumaan ja lihapullia pilkkeenä pannulle. Muusia toki tuunattiin voilla että ei ihan tyhjänpäiväistä sentään ole.

Lautaselle kipattiin kekokin tuunattua muusia ja lihapullan palat lämmitettynä, päälle ketsuppia ja sinappia koristeeksi ja mausteeksi.

Kurkkusalaatin perhana kuitenkin oli loppu joten ihan täysin autentista annosta ei saanut aikaan mutta sehän ei Paskiaista ennenkään ole hidastanut. 

Vielä lautaselle lensi pannun lämpöä nauttinut muna joka sai valkopippuria ja suolaa mausteikseen.



Annoksen valmistuttua se piti toimittaa vielä pöydän ääreen ja kaapata parvekkeelta olutta voitelemaan murenen tietä kohti pötsiä. 

Pahin nälkä lähti ja Paskiaiselle tuli vallan nuorekas olo näinkin snagarimaisen mätön aiheuttaman nostalgia-aallon huuhdellessa seniilissä päässä olevia ajan hämähäkkien kutomia seittejä. 

Pitää tätä tehdä toistekin ja varata moiseen tapahtumaan kurkkusalaattia autentisen snagarikokemuksen saavuttamiseksi. Vielä kun jaksaisi tuunata ihan ehtaa muusia ja pullia niin siinähän olisi jo gourmet kokemus lähellä.

Arvosanaksi 3/5.  Einespullat kun ovat mitä ovat ja automaattisesti laskevat arvosanaa vähintään 1.5 pisteen verran, muusi sentään tuunautuu voilla nätisti vaikka pussimuusia olisikin mutta eihän sekään ehdalle vertoja lyö joten siitä miinusta hieman lisää. Annoksen aiheuttama nostalgiatrippi nuoruuteen taas kohottaa arvosanaa.

Mutta summa summaarum,  kyllä tuota kännissä syö ja tyytyväisenä että nälkä lähtee. Enempikin olisi ahmattina tunnetulle Paskiaiselle kelvannut.




3 kommenttia:

  1. Ruuan asettelusta on kyl nyt pakko antaa 5- asteikolla 4-10. Ei hyvä, ei hyvä.

    Ensi kerralla kannattaa pistää enemmän luovuutta värien käyttöön ja maalailla ketsupilla ja sinapilla vaikkapa uusintaversio Mona Lisasta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämähän kuullostaa aivan liikaa kylläisen kommentilta. Tottahan se on että atrian pullista ei saa hyvännäkösiä edes ketsupilla, saatikka sitten sinapilla. Mona Lisalle saat fäppäillä pideempääkin "toisenlaisissa" plögeissä.

      Poista
    2. Kieltämättä ei ole kyllä nälkä nyt, mutta eipä sitä tule fäppäiltyäkään "eriNlaisten" plokien parissa. Pusi pusi :x

      Poista

Blogissa porsasteleville hostina toimiville ahmattimaisille saparohännille voi kommentoida.