sunnuntai 5. toukokuuta 2013

porsastelijan pihvit sinappi-pippuri-kerma kastikkeella

Taas vietettiin loppuviikonloppua ja paskiainen oli huuhdellut iltaapitkin imaginäärinen saparo innosta heiluen kuivaavaa kurkkuaan - pääosin koffin suunkostuttimella. Humala oli hiljaa hiippailut hostinne tietoisuuteen ja pötsissä oli alkanut taas kerran myllertää nälkä. Paskiainen oli varustautunut asiaan ennalta joten nälänhätää torjuttaisiin kunhan sapuskan saisi aikaiseksi.

Tällä kertaa nälkäisen pötsijumalan alttarille oli valittu uhrattavaksi porsaan sisäfilettä pihveinä. Kaveriksi paistettua sipulia, voilla tuunattua pussimuusia (paskiainen on laiska otus joten...) sekä kastikkeeksi oli tarkoitus säveltää jotain mutu menetelmällä.

Projektin toteutus oli aloitettu jo aamulla leikkelemällä porsaan sisäfileestä 1.5-2cm pihvejä. Niille oli luvassa paskiaisen sinappinen olutmarinaadi.

Marinaadin ainekset:
- olutta (ehkä desi)
- valkosipulin kynsiä murskattuna (pari kolme kynttä)
- sinappia (ruokalusikallinen tms.)
- soijakastiketta (loraus)
- suolaa (ripaus oman maun mukaan)
- mustapippuria rouheena (oman maun mukaan)
- rosmariiniä (oman maun mukaan)
- sokeria tai hunajaa (teelusikallinen tai pari)
- ruokaöljyä (loraus)

Sekoittele aineksista marinaadi. Paskiainen ei juuri mittoja mittaile joten pääosin mututuntumalla mennään näissä hommissa. Marinadia kun maistaa niin voi miettiä mitä se kaipaisi.

Pistä pihvit pakaste tms. pussiin ja lorauta marinaadit sekaan ja puristele että pihvit saavat osansa marinaadista. Sijoita pussi jääkaappiin muutamaksi tunniksi tai vaikka yön yli seuraavaa päivää varten. Kannattaa ottaa pihvit kuitenkin 30-60 min ennen paistamista lämpiämään.

Tee muusi perunoista tai pussijauheestasta, oma valinta laiskuusasteen mukaan, tuunaa tarvittaessa voilla.

Viipaloi sipuli ja paistele se öljyssä pannulla. Paistelun jälkeen sipulit lautaselle sillä pannulle menee possut.

Paistele pihvit kuumalla pannulla, paksuudesta ja levystä riippuen ehkä 1.5-2 min. puoleltaan ja laita ne folion sisään odottamaan.

Kastikkeeksi oli luvassa jotain mutu improvisoitua joten homma alkoi sillä että pannulle lorautettiin ehkä puolidesiä olutta ja lopputölkki kaadettiin kokkiin kun hieman hämmentyneenä hämmennellen "huuhdeltiin" pannulta makuja olueen. Perään pannulle ehkäpä desin verran kermaa, sitten hieman suolaa, pippureita (musta ja viher) rouheena ja sinappia satunnainen määrä. Maistele ja sävellä omien makujen mukaan muutoksia kastikkeelle.

Lapa muusit sipulin seuraksi lautaselle kun odottelet kastikkeen hieman paksuuntuvan.

Ota pihvit foliosta lautaselle ja kaada folioon valuneet nesteet kastikkeeseen. Sekoita ja lätkäise kastike myös lautaselle.

Kastike:
- olutta
- kermaa
- sinappia
- pippureita
- suolaa

Lopputulos:

Lopputulos maistui paskiaiselle ainakin 4.25/5 verran. Sinappi sopii possuun kuin kalja Paskiaisen pötsiin. Enemmän pisteitä tälle antaisi jos muusin jaksaisi alusta asti tuunailla perunoista tai pottuvoin.

2 kommenttia:

  1. Jaahas. Olutta marinadissa, olutta kastikkeessa ja (yllätys yllätys) olutta ruuan laittajassa. Klassista xD

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oluen pyhä kolmiyhteys ja sellaista. Tasapainottaa kummasti kaikkea kun yhtäläisyyksinä löytyy tuota jumalten taivaallista ohraista nektaaria. Sopii hyvin kännäykseen, kokkaukseen tai kohellukseen muista tilanteista puhumattakaan.

      Poista

Blogissa porsasteleville hostina toimiville ahmattimaisille saparohännille voi kommentoida.