Taas oltiin keretty joulukuulle, tenttu-ukot lienee hiippailivat ikkunoiden takana etsien uhreja joululistoilleen ja pukki oli jo tukevasti tankkailemassa kupuunsa tulilientä loppukuun toimintojaan varten. Joulukalenterikin oli saatu aluilleen ja keskiviikkona, 4. päivänä Paskiaisen joulukalenterissa oli alla jo pari kostean oluista luukkua avattuna joten taas oli tarvetta kokkailuille.
Kaupassa oli taas kerran käyty mutta kinkkua Paskiainen ei vielä ollut jaksanut hankkia harjoitusvastustajaks. Broilerin rintapalat olivat olleet viimeajat tarjouksessa joten niihin oli tullut investoitua ja tehtyä niitä erilaisilla variaatioilla oluen juonnin ohella. Ja taas oli luvassa broileria olutta ja sarjoja nautiskellessa illan ja yön myötä.
Alkupalaksi Paskiainen päätti kokeilla korppujauhoilla leivetettyjä broilerin rintapaloja pannulla paistettuna. Ehkä hieman liikaa paistettuna, mutta pääasiana oli että pintaan piti saada erittäin rapea kerros korppujauhoista. Ensin Paskiainen suolasi ja pippuroi broilerin rintapalat, sitten tuhdisti pyöritteli korppujauhoissa ja seuraavaksi palat pannulle4/6 säädölle paistumaan muutaman minuutin välein käännellen että joka puoli paloista saisi rapean pinnan.
Lopputulos oli yllättäen parasta broileria pitkään aikaan ja maistui vallan hyvin oluen kera.
Ilta sujui suuremmitta ongelmitta ja yöllä kun hiuka iski uudestaan kokkausvuorossa oli riisi+rehut sekoitusta ja uunissa kypsenneltyjä broilerin rintapaloja joista paistoliemet sitten Paskiainen kaateli riisin sekaan antamaan extraa makua.
Aluksi palat vuokaan ja uuniin, 150 asteeseen suunnilleen tunniksi. Odotellessa pari desiä riiiä kattilaan, tuplasti vettä, lihaliemikuutio ja mausteita ja odottamaan kunnes vesi kiehuisi. Sitten kansi päälle kattilaan, levy ykköselle ja 20 minuuttia odottelua ja riisit pois levyltä loipulta. Broilerin ollessa valmista vuoasta paistoliemet riisin sekaan. Seuraavaksi mutustettavat lautaselle.
Arvosana. 3.75/5 yöllisistiä riisi+rehut ja uunitettu broilerin rintapala setistä. Mutta täytyy todeta että korppujauhoissa pannulla paistettu versio olisi ollut varmaan 4.25/5 arvoinen sillä pannulla paistettuna tuloksena oli illasta jopa paremmin rapeutunutta broileria, se vain olisi vaatinut erillisen kastikkeen tekemisen. Pannulla paistaminen leivitettynä nyt lienee Paskiaisen seuraava suosikki tapa tehdä broilerin rintapaloja, em. tapaa tulee varmaan tulevaisuudessa testattua enemmänkin.
Ai niin, ja käytössä oli luullisia broilerin rintapaloja joten ei ole pakko käyttää pelkkää filettä.
Paskiaisen oli kannattanut esikypsentää salmonellaiset kananbiitit mikrossa ja jäähtymisen jälkeen maustaa sekä leivittää jonka jälkeen paistaa.
VastaaPoistaPaskiainen elää kivikaudella eikä omista laitetta mitä mikroksi kutsutaan. Salmonellaakaan ei tipuista tarttunut tai sitten ne pöpöt hukkuivat matkalla olueen.
PoistaLopputulokset olivat kuitenkin hyviä ja liika paisto viittasi lähinnä siihen että korppujauhot pääsivät tummumaan ehkä jopa hitusen liikaa.
Ihan mielenkiinnosta pitää yrittää muistaa joskus jossain testata millainen tulos tulisi mikron kautta.