keskiviikko 18. joulukuuta 2013

Naudan sisäpaistipihvit, juuresmuusi ja pannukastike.


Paskiainen oli samplaillut olutta maanantain ja tiistain välisen yön ja aamu kolkutteli ovella ja nälkä sen vanavedessä. Onneksi Paskiaisella oli asian varalle tarvikkeita. 

Alkuperäisenä ajatuksena oli ollut tehdä naudan sisäpaistista pihvejä, joten ne Paskiainen oli leikellyt jo valmiiksi n. 1.5-2cm paksuisiksi valmiiksi edellisenä iltana. Pihveille sitten leikkikaveriksi lautaselle vaikka juuresmuusia ja pannukastiketta.

Homma lähit alulle ottamalla pari porkkanaa, perunaa ja pala lanttua sekä kuorimalla ja paloittelemalla ne pieniksi kattilaan. Paskiainen laittoi juureksia n. 1:1:1 suhteessa kaikkia suunnilleen saman verran. Perään kattilaan vettä ja suolaa ja liedelle kiehumaan kunnes rehut olisivat kypsiä. Odotellessa pihvit lämpiämään, olutta alkupalaksi ja hetkiseksi seilaamaan internetin ihmeelliseen maailmaan. 

Kunhan juurekset olivat kypsyneet, keitinvedet veks ja ja laittamaan uskollinen valurautapannu lämpiämään 5/6 tehoille pihvejä varten ja heti perään pottupultin kanssa survomaan keitetyt juurekset muusiksi. Kaveriksi muusille maun mukaan voita.

Seuraavana taas uusi olut käpälään korvaamaan jo tyhjentynyttä. 

Jahka pannu oli lämminnyt vähän öljyä pannulle ja suolatut ja pippuroidut pihvit kuumaan pannuun n. 2-3 minuuttia per puoli pihvin paksuudesta riippuen. Valmiit pihvit lautaselle ja foliota päälle. 

Kastike oli vuorossa seuraavana. 

Metallinen vispilä käpälään, loraus olutta pannulle ja vispilällä raapimaan pihvin paistosta pannuun tarttuneet maut soosiin. Sitten kastikkeen sekaan kermaa ja maustamaan maun mukaan suolalla ja pippurilla sekä millä muulla sattuu haluaamaan maustella ja antamaan kastikkeen minuutin pari muhia.

Ainekset
  • naudan sisäpaistia
  • perunoita
  • porkkanoita
  • lanttua
  • kermaa
  • voita
  • suolaa
  • pippuria
  • + muita mausteita oman maun mukaan


Lopuksi kun pihvit olivat saaneet tasantua muutaman minuutin, folio pois, juuresmuusia lautaselle ja päälle pannukastiketta. 
Arvosana: 4.5/5. Kerrassaan herkullista mutusteltavaa känninälkään etenkin kun olutta vielä kyytipoikana!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Blogissa porsasteleville hostina toimiville ahmattimaisille saparohännille voi kommentoida.