Taas oli kuu vaihtunut kuin huomaamattaan ja syksy lähestymässä yhtä varmasti kuin kuolema kaikille. Paskiaisen onneksi syksy sopisi vallan mainiosti sillä hän ei pidä liiasta kuumuudesta.
Kuun vaihtumisen kunniaksi oli Paskiainen kerennyt jo kunnon rentun tavoin samplailemaan oluthyllyjen antimia päivän verran ja toisena päivänä oli tarkoitus jatkaa urakkaa.
Tiistai oli ilmestynyt kalenteriin hiljaa kuin hiipivä kuu sillä maanantaina oli aika kosteaa sisäisesti ja ulkoisesti, mutta etenkin sisäisesti.
Aamu oli alkanut melkoisella pommilla, Nokian myynnillä Microsoftille. Olihan se ollut odotettavissa jo pidemmän aikaa, mutta Paskiaista kummastutti hirvittävän alhainen hinta ja myynnin ajoituksen ajankohta. Nokia kun juurikin alkukesän ja kesän aikana oli saanut potkaistua WindowsPhone 8 pohjaisten luurien myynnin kovaan nousuun Lumia 520 mallilla. Kauppa tuoksahti kuin lantala, ja Paskiaisella on sellainen kutka että Nokian johtoa on kusetettu kuin kaljakopan juonutta ja vedetty höplästä massiivisesti.
Koska aamu oli alkanut reippaalla paukulla, Paskiainen ajatteli jatkaa oluen avittamia filosofisia pohdintojaan myös tiistaina, siksipä olisi tarpeen syötävätkin. Saaliiksi jäi kaupasta porsaan ulkofilettä ja Snellmanin grillikylkeä, pitäisi vain arvoskella päivän mittaan kumpaa söisi, vai kumpaakin.
Aurinko raiskaili maisemaa kuin kesällä pahimmillaan. Lämpötilat onneksi pysyttelivät parinkymmenen paikkeilla, niinpä päivä ja ilta kujui soveliaasti nestetasapainoa koffilla ylläpidellen. Lopulta alkoi kuitenkin nälkäkin kolkutella joten piti alkaa miettimään mitä sitä tekisi mureneksi
Laiskuus oli vallalla olotiloissa joten Paskiainen päätti mennä siitä missä aita on kaadettu. Grillikylkeä uuniin ja oluen kera odottelemaan, ajatteli humalainen herra Kakkiainen.
Eli tuumasta toimeen. Uuni lämpiämään 135'c lämpöön ja olutta kuonon alle kostukkeeksi ettei homma olisi liian kuivaa.
Sitten reipas arkki alumiinifoliota (ohutta saa pistää parikin kerrosta ettei folioon tule reikää ja nesteet valu ulos) alle, päälle kilon kimpale grillikylkeä (joka oli tällä kertaa valmiiksi maustettua herra Snellmanilta) ja kyljen päälle taas foliota arkki pari.
Folion sivut taiteltiin humalaisen tarkan koordinaation mukaan tiiviisti kaksinkerroin, ja taas kaksinkerroin jne. että grillikyljestä tuli näppärä paketti josta ei liiemmin valuskelisi rasvaa tai nesteitä pois. Jos epäilyjä pussukan tiiviydestä, käytä uunissa alla vuokaa tai peltiä tms.
Foliopussukka uuniin ritilälle ja jääkaapista olut mukaan odottamista varten sillä sitä olisi vielä reippaasti jäljellä. Kannattaa varata odotusajaksi vaikka joku parin tunnin leffa niin aika menee vikkelämmin.
Siis, grillikyljen annetaan muhia uunissa se pari tuntia, tosin pidempäänkin voi haudutella jos haluaa.
1.5h jälkeen jälkeen uuniin lisää potkua 175-200'c paikkeille ja puolituntia lisää odottamista. Sitten kylki pois uunista, folio pussukka auki ja kaatamaan sieltä rasvat huitsin nevadaan.
Seuraavaksi kyljen alapuoli, sivut ja päälypuoli moppisoosilla voidellen.
Paskiaiselle oli tarttunut kaupasta valmissoosia tällä kertaa testiksi. Käytössä oli Saarioisen "Hot chili Louisiana american BBQ" maustekastike. eli soosit kyljelle ja moppailemaan pintaa.
"Hot chili" toki on em. soosin yhteydessä täyttä kusetusta, sillä Paskiainen toki maistoi soosia ja ei siinä mitään "hot chili" elämystä ole ellei ole koko ikäänsä syönyt täysin mausteetonta apetta. Makeus lähinnä maistuu siirapin ja ananaksen kautta.
Moppisoosin lisäämisen jälkeen kylki takaisin 175-200'c uuniin ja olutta maistelemaan odotellessa.
N. 10 minuutin päästä taas kylki ulos uunista, uusi setti moppisoosia pintaan, ja kylki takaisin uuniin. Ja taas olutta ja odotusta se n.10 minuuttia. Sitten taas kylki ulos, pintaan moppisoosit ja uuniin uusiksi. Ja vielä sama n. 10 min. odotus, kylki ulos uunista ja viimeinen setti moppisoosia pintaan ja takaisin uuniin n. 10-15 min ajaksi.
Moppisoosia voi pistellä useampiakin kerroksia mutta 3-4 kertaa on sellainen sovelias minimi. Ensimmäisen setin jälkeen riittää kun voitelee päälypuolen ja sivut, ei kannata vaivautua alapuolen kanssa välttämättä.
Lopuksi leikkelemään valmis kylki paloiksi ja lautaselle, kaveriksi vaikka perunasalaattia ja kylkien leikkauspinnoille (ja päälle) voi vielä lisäillä moppisoosia. Sitten ei kuin lisää olutta käpälään, grillikyljen palanen toiseen ja ei kun syömään!
Lopputulos oi ihan syötävää kylkeä, mutta siitä toki puuttuu se savun tuoma extra minkä grillissä savustellessa saa aikaan. Lisäksi Saarioisen "Hot chili Louisiana american BBQ" oli aivan potkutonta mutta Paskiainen olettikin että näin olisi, oli tuota silti kokeiltava...
Arvosana: 3.75/5. Miinusta ropsuu taas kerran Snellmanin jostain mausteesta joka jää vähän häiritsemään. Puuttuva savu antaa myös hieman lisämiinusta. Hyvää kylki toki oli mutta savustaen grillissä vielä parempaa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Blogissa porsasteleville hostina toimiville ahmattimaisille saparohännille voi kommentoida.