keskiviikko 25. syyskuuta 2013

Pannulla paistellut kanankäpöttimet


Oli taas niitä päiviä kun Paskiaisen vitutuskerroin innostui nousuun kuin työttömyys kotimaassa Kataisen ja muun shitpakin johtamana. Siksipä Paskiainen kiiruhti vielä viimeisillä kauppaan hakeakseen kasan koffin keskikuraa vitutuksen poistoon, mukaan tarttui heräteostona paketti marinoituja broilerin koipireisiä…

Tällä kertaa herra Kakkiainen ei ajatellut ihmeemmin hifistellä vaan korkkasi oluen heti kotiin päästyään. Pari ensimmäistä kuohuvista ohran lapsista meni muutamassa minuutissa että illalle saisi pikaisen aloituksen. Samalla Paskiainen pähkäili mitä kananräpylöistä tekisi ilman hifistelyjä.

Kolmatta kaljaa siemaillessa ajatuksiin hiipi idea että koivet voisi vain tylysti paistaa uskollisella valurautapannulla ja sillä selvä, tai siis humalainen sillä sehän oli turvakkaan hostinne tarkoitus. Ilta ilman hifistelyjä, pika pikaa kaljat koneeseen ja känniin ja vähän mutusteltavaa. Kuulostaa suunnitelmalta...

Joten ei kun hommiin.

Paskiainen tarrasi kaljatörppään kuin hukkuva pelastusrenkaaseen ja pisti hellan lämpiämään. Pannu levylle ja tehot 4/6 asetukselle.

Sitten muutama minuutti odotusta olutta sienenä imien että pannu lämpiäisi. Lopulta pannun lämmettyä loraus öljyä ja perään koipireidet pannulle. Pannun päälle reippaan iso kattilan kansi että lämmöt hauduttelisivat koipia paremmin.

Koska vitutus ei meinannut lievittää litki Paskiainen taas lisää olutta odotellessa. Ensimmäisen 35 min+ aikana Paskiainen käänsi koipia n. 8-9 minuutin välein (n. 4 käännöstä) että ylä ja alapuoli saisi molemmat pannun kuumaa lempeä.

Sen jälkeen Paskiainen pyöräytti levyn tehon 3/6 asetukselle ja jatkoi oluen maistelua koipien paistuessa lisää n. 10 minuuttia ja taas käännös. Ja ei kun lisää kaljaa! Sitten vielä n. 15 min paistamista eli koivet saivat about 60 min verran levyn kuumaa lempeä. Lopulta levy pois päältä, kansi pois pannulta ja koipi saa vielä vähän muhia jälkilämmöllä.
Arvosana hieman erilaisesti kokkailluille koiville: 3.5/5. Ei hullumpaa lopputulosta paistinpannulla käristeltynä nyky räpylöistä.

Uunissa kun tuntuu että koivet nykyään vuotavat nesteitä kuin rakkovaivainen marsu, siksi Paskiaisen kokeellinen pikakänninen koekeittiö ajattelikin tutkia mahdollisuuksia valmistella broileria erilailla. Pannulla paistellessa marinoituihin koipiin ympätty neste tuntuu haihtuvan pannun kautta paremmin kuin uunivuoasta vaikka päällä onkin kattilan kansi. Lopputuloskin on tiiviimpi ja vähemmän vetinen.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Blogissa porsasteleville hostina toimiville ahmattimaisille saparohännille voi kommentoida.