perjantai 6. syyskuuta 2013

peruna-porkkana-sipuli-possun-perhosleikkeet-uunissa


Taasen kerran Paskiaisen setä harrasti humaloitumista, olihan siihen taas saatu reipas keko 8.5% tuotteita sisarkansan luota rapakon takaa alapuolelta joten lähipäivien känniörvellykset ja tuurijuoppoilut olisivat taattuja. Murenen puolella olisi siis kehiteltävää.

Tällä kertaa herra Kakkiainen oli valinnut ruoaksi suhteellisen simppelin säädön sillä olihan hän viettänyt osan päivästä fysioterapiassa rehkiessä joten helpolla piti päästä ainakin kotipuolessa sitten… Olo kun oli aika ryytynyt ja aluksi tuntui että edes olut ei virvoittaisi.

Ainekset:
perunat (2-3)
porkkanat (5-6)
sipulit (2)
valkosipulin kynsiä
porsaan ulkofileestä perhosleikkeitä
mausteita
olutta

Ruuvaa uuni aluksi 150'c lämpenemään ja ota tukeva siivu olutta että kokki lämpenee kanssa… 

Leikkaa perunat 8 palaseen, sipulit 4 palaseen, porkkanat pätkiksi ja ne kannattaa halkaista ja vielä halkaista halkaistut puolikkaat tai safkassa kestää, kuten herra Kakkiainen oppi tällä kertaa nousuhumalassa kokatessaan. Tuli näet jättäneeksi laiskuuttaan porkkanat ihan liian isoiksi paloiksi ajatellessaan että tuoreitahan ne, kyllä ne kypsyvät, eivätkä meinanneet kypsyä, enempi kypsyi ruoan odottaja :D

Laita vuokaan silputtujen rehujen sekaan öljyä ja pyörittele rehuja siinä, ja suolaa. Lorauta vuokaan vielä olutta puolikas tölkki, loppu tölkki sijoitetaan kokkiin tässä vaiheessa. Lopuksi sekaan mustapippuria rouhittuna, näet senkin känninen Paskiainen huomasi että moisen voi humalassa unohtaa. Tosin lopputulos oli ihan hyvä ilman pippuriakin mutta…

Paistele lähes täysitehoisella pannulla perhosleikeltyyn possun ulkofileeseen 30-45sek nättiä rusketuspintaa, päälle BBQ soosia ja läppää vuokaan rehujen päälle. Alla kuvaa...


Sitten päälle tiiviisti folio ja hela hoito uuniin 150'c 45-60min porkkanan ja perunan palojen koosta riippuen. Alla lopputulosta.


Lopputuote oli oikein maukasta mutta Paskiainen jätti porkkanat liian isoiksi ja safkaa piti kypsytellä yliaikaa ja possun leikkeet pääsivät kuivamaan hieman liikaa…

Arvosana 3.5/5. Tuoksut 4.5/5… Ensi kerralla herra Kakkiainen aikoo olla tarkempana possun kanssa ja arvosanaa ropsahtaa reilusti lisää…


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Blogissa porsasteleville hostina toimiville ahmattimaisille saparohännille voi kommentoida.